marți, 29 mai 2018

ADIERE DE VÂNT PRIN SUFLET


Sufletul. Cât este de încăpător? Cât este de ascultat, de lăsat în libertatea lui, aceea care este în măsură să ofere fericire omului?
Cât suntem de conștienți de ceea ce suntem, de ceea ce vrem și de ceea ce ne dorim cu adevărat? Câți dintre noi iubim așa cum ne-am propus și câți dintre noi chiar suntem fericiți așa cum ne-am dorit atunci când am ales un singur drum, dintr-o multime de drumuri?
Sufletul nu simte durerea și nici ura, pentru că el este doar iubire. Restul ține de minte; ea este cea care adună și înmagazinează frustrările și celelalte stări care nu ne lasă să fim fericiți, pentru ca ne tot învârtim în jurul lor și prin ele, lasandu-le să  ne conduca exact unde vor ele.
În suflet, în schimb, păstrăm memoriile clipelor frumoase, care nu au cum să se piardă vreodată, căci ele trăiesc prin noi, căpătând putere ori de câte ori ne îndreptăm atenția spre ele, devenind vii, contopindu-se cu asa-zisul timp prezent.
În fapt, trăim o iluzie, alcătuită dintr-un infinit de iluzii, sufletul fiind unicul deținător al adevărului, al trofeului suprem care se ridică deasupra unui ocean în care se contopesc atâtea gânduri, atâtea emoții,  atatea trăiri înțelese și neînțelese.
Iluzia timpului face diferența între a merge mai departe și a bate pasul pe loc. Unii zboară lin prin viață, iar alții se târăsc prin ea. Tot iluzia e cea care ne face sa credem ca intre cei de mai sus exista vreo diferența în fata Adevărului.
Și așa ajung la concluzia ca sufletul este nemărginit, este un ceva ce trece prin spațiu și timp, împreună cu "depozitul" de emoții,  sentimente, trăiri și amintiri. Și da, el este liber, atunci când nu-l încurcă omul. Nu omul este cel ce are suflet, ci sufletul este cel ce temporar ... si-a ales un om.
Asta mi-a trecut prin minte când priveam ceea ce se vede în imagine. Natura este vie și libera și imposibil de descris în toată frumusețea ei.
Cat despre suflet... Îl simt liniștit și pus pe cugetare, dacă tot adie vântul prin Bărăgan, de parcă ar mângâia lanurile din fata ochilor mei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu